Recensies

Hieronder vind je een greep uit de recensies:

- "Dit is een warm verhaal met een duidelijke boodschap. Het verhaal bevat genoeg prikkels om de kinderen voortdurend weer mee te trekken." (Sandrine Lambert, auteur en illustratrice van meer dan 45 kinder- en jeugdboeken)

- "Als psychologe weet ik dat openheid en communicatie zeer belangrijk zijn. Dit boekje kan een steun zijn om op een leuke manier te praten over gevoeligheid. Maar ook zonder onderliggende boodschap is dit verhaaltje aangenaam om te lezen voor kids.
De mooie tekeningen spreken de kindjes zeker aan." (Nicole G., psychologe)

- "Als mama van kinderen met kriebelende oren en als kindercoach ben ik erg blij met dit mooie boek van Sylvia. De boodschap is mooi. Delen en praten over je behoeftes zorgen voor verheldering. Je hoeft het nooit alleen te doen, hulp is er altijd!" (Katrien, kindercoach, www.talentenboomhut.be).

-"Een prachtig geïllustreerd kinderboekje. "Wat kriebelt er in mijn oor?" is zoveel MEER dan een leuk verhaal.Een aanrader om in je klas in het bibliotheekhoekje te hebben!" (Juf M.)

- "In elk klasje, kleuters of lagere school zullen er kinderen zichzelf zeer zeker herkennen in dit verhaal!
Het geeft elk kind, en zeker hooggevoelige kinderen, het beeld dat, ondanks overprikkeling, er een weg bestaat om verbetering te krijgen. Een hele belangrijke stap is durven zeggen hoe je je voelt!
Het is daarenboven een prachtig verhaal van moed, geloof en dapperheid, en vooral...alles komt altijd goed, als je er maar blijft in geloven! Het is een prachtig verhaal om te gebruiken in lessen sociale vaardigheden.
Het is voor mij prima didactisch materiaal gebleken om te gebruiken in ons thema betreffende 'kinderrechten'.
Alvast een dikke proficiat aan de auteur van het boek! (Juf Erica V.)

-"Mooi prentenboek, waarin Sylvia ons meeneemt in de emotionele, fijngevoelige leefwereld van sommige kinderen. We staan stil bij de last en moeilijkheden die ze ondervinden bij hoogsensitiviteit en de nood om hun overgevoeligheid te uiten, alsook voor de volwassene om er mee om te gaan. Een ontbrekende schakel in de kleuterliteratuur vult ze hiermee in!" (Alida V.)

- Meer recensies vind je hier: https://www.standaardboekhandel.be/p/wat-kriebelt-er-in-mijn-oor--een-verhaal-over-een-hooggevoelig-egeltje-9789463895019